Sursum Corda Grote Kerk Vlaardingen

COV Sursum Corda

Op dit moment heeft ons koor zo’n 50 leden. Zij komen uit Rotterdam en omstreken. De thuisbasis van het koor is in Rotterdam-Zuid. De repetities worden gehouden in de Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153 in Rotterdam-Pendrecht. De kerk is op loopafstand van het metrostation Slinge. Parkeren kan in de straten rondom de kerk.
Het koor repeteert op donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur.

Er worden 3 concerten per 2 jaar gepland. Op het programma staan de grote oratoria, missen en requiems van bekende componisten als G.F. Händel, J.S Bach en J. Haydn. Ook worden regelmatig meer onbekende werken geprogrammeerd.

De meeste concerten worden binnen Rotterdam gegeven. De locaties die hiervoor gebruikt worden zijn: Concertgebouw de Doelen, de Laurenskerk en de Prinsekerk.

Een volledig overzicht van de laatste jaren is te vinden onder de concerthistorie.

Nieuwe leden zijn altijd welkom om kennis te komen maken. Meer informatie: (project)lid worden


Dirigent en pianiste

Onze dirigent en begeleider zijn twee gedreven mensen met hart en visie voor de muziek. Met deze twee professionals hebben wij een geweldige duo wat garant staat voor hoogstaande repetities waarin het gaat om de kwaliteit van het eindproduct, een prachtig concert. 


Dirigentdirigent Johan Sonneveld - Johan Sonneveld

Johan studeerde van 1982 tot 1991 aan het Rotterdam Concervatorium. Hij studeerde orgel bij Jet Dubbeldam, kerkmuziek bij Arie J. Keijzer en Barend Schuurman en koordirectie eveneens bij Barend Schuurman. Hij is als dirigent werkzaam bij de Koninklijke Zangvereniging Excelsior in Den Haag en kamerkoor Musica Vocalis Scyedam in Schiedam.Sinds 2017 leidt hij ook het Kamerkoor Excelsior. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Barendrecht. Daarnaast verleent hij regelmatig zijn medewerking aan cantatediensten en concerten als begeleider, continuospeler en als solist.
Johan is vanaf 1 januari 2004 dirigent bij Sursum Corda.Begeleidingbegeleider Alicia Witarsa - Alicia Witarsa

Alicia werd in 1981 geboren in Surabaya, Indonesië en begon haar eerste pianoles op vierjarige leeftijd. In 2000 kwam zij naar Nederland om haar pianostudie te vervolgen bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2006 is zij als Master cum laude afgestudeerd. Tevens ontving zij masterclasses van onder andere Boris Berman, Stefan Vladar, Igor Roma, Naum Grubert en won diverse internationale pianoconcoursen onder andere in Frankrijk, Praag en Madrid. Gedurende haar opleiding heeft Alicia zich verdiept op de kunst van het begeleiden, waar zij les kreeg van onder andere Han-Louis Meijer en Hans Eijsackers. Zij begeleidt veel koren en zangers, geeft regelmatig recitals en maakt veel kamermuziek. Alicia is werkzaam als repetitor naast Sursum Corda ook bij Euritmie Academie en Opleiding Docent Muziek Den Haag, en het koor Medea in Monster. Daarnaast is Alicia actief als pianodocente en muziekarrangeur.
Alicia is vanaf 2011 de vaste begeleider tijdens onze repetities.