De geschiedenis van COV Sursum Corda

In haar bijna 95-jarig bestaan heeft de vereniging goede en minder goede tijden doorgemaakt. Sinds haar oprichting in 1925 hebben veel leden de weg naar de Sursum Corda gevonden. In al die jaren stonden we onder leiding van verschillende dirigenten die korter of langer tijd het koor leidden. Sinds 1 januari 2004 is Johan Sonneveld onze dirigent.

Voor de begeleiding van onze concerten maken we meestal gebruik van de diensten van het Holland Symfonie Orkest. Op het programma staan de grote oratoria maar daarnaast worden ook repertoirevernieuwende composities geprogrammeerd. Deze mix van klassiekers en modern werk zorgt zo voor een boeiende afwisseling in het repertoire van Sursum Corda.

Op 24 september 1925 wordt de Christelijke Oratorium Vereniging Sursum Corda opgericht. De oprichting is het initiatief van een groep enthousiaste zangers van Protestants Christelijke huize, die meer wil dan zingen bij het harmonium op zondagavond. 'Met de harten omhoog' (Sursum Corda) en onder leiding van dirigent Piet de Ruiter Sr. gaat het koor aan de slag.